Aktiviteetit

Repoveden kansallispuisto

Aholan Vierastalo sijaitsee vain pienen ajomatkan päässä jylhästä Repoveden kansallispuistosta. Repovedellä riittää patikoitavaa ja nähtävää kaiken ikäisille ja ympäri vuoden. Kesällä on merkittyjä reittejä 45 kilometrin verran. Ketunlenkki on mainio koko perheen reitti, jossa on riippusilta ja lossi. Tulentekopaikkoja on reiteillä mukavasti. Mustalamminvuoren näkötornista avautuu upeat maisemat yli Repoveden alueen. Tervantuoksuista uittoränniä pääsee ihailemaan Kuutinkanavalla. Olhavanvuori on mitä mainioin paikka kalliokiipeilyyn. Pystysuoraa kalliota on peräti 50 metriä.

Repovesi

http://www.luontoon.fi/repovesi

Verla

Unescon maailmanperintökohde puuhiomo ja pahvitehdas Verla sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Aholan Vierastalosta. Verla on tutustumisen arvoinen tehdasmuseo, jossa järjestetään opastettuja kierroksia. Museo on avoinna kesäaikana.

Verla

http://verla.fi

Repovesikeskus

Repovesikeskus on Pohjois-Kymenlaakson monipuolinen palvelukeskus, josta löytyy matkailuun, retkiin ja kokouksiin liittyviä majoitus- ja ohjelmapalveluja. Palveluja tarjotaan niin yrityksille, ryhmille kuin perheille ja yksityisille. Repovesikeskuksesta myös välinevuokrausta retkille.

 
Tykkimäen huvipuisto

Kouvolassa Tykkimäen huvipuisto tarjoaa kaiken kokoisille ja ikäisille paljon elämyksiä, vauhtia ja hauskaa ohjelmaa. Puiston lähes 40 laitetta ja peliä pitävät kävijät iloisina. Pitkin kesää järjestetään huvilavetilla konsertteja, joissa esiintyvät huippuartistit. Luonnonkaunis huvipuisto on vain pienen ajomatkan päässä Aholan Vierastalosta.

Tykkimäki huvilavetti

  
Ravirata

Kouvolan ravirata on raviurheilun ystävien kokoontumispaikka. Vuosittain kesäkuussa järjestettävä kansainvälinen Kymi GP kokoaa ison joukon huippuhevosia faneineen Kouvolaan. Valkeala-ajo kuin myös Kymenlaakson ajo ovat suosittuja tapahtumia.

Anttilan Ravit

Aholan Vierastalon lähistöllä on myös Anttilan ravirata, jossa järjestetään vuosittain perinteiset maalaisravit juuri ennen Mikkelissä ajettavaa St. Michel-ravitapahtumaa. Anttilan harjoitusravit kerää mukavan määrän yleisöä ja hevosien ystäviä. Aholankin hevosia on ollut näissä raveissa. Tutustumisen arvoinen tapahtuma.

http://www.kouvolanravirata.com

 

Urheilukaupunki Kouvola

Kouvola on aina tunnettu menestyvänä urheilukaupunkina. Sen useat urheiluseurat saavat kansan liikkeelle. Näkyvimpiä seuroja ovat KooKoo, joka hakee oranssimustissa jääkiekon Liigassa kovasti tavoiteltuja Playoff-paikkoja, pesäpalloseura KPL, koripallossa menestystä niittänyt Kouvot ja monet muut.

KooKoo - Lumon Areena

Autourheilussa Kymenlaakso on saavuttanut useita mitaleita ja niiden imu vetää harrastajia vuodesta toiseen paikkakunnalle. Ahkerat seurat järjestävät SM-tason kilpailuja lähes vuosittain. Niistä voi mainita SM O.K.Auto-rallin ja kesällä ajettavan Rallin Suomen Juniorimestaruusosakilpailun Tuuri -rallin.

Rallia

Aholan Vierastalo toimii ahkerasti KooKoon kannatusjoukoissa ollen yritysyhteistyössä mukana. Autourheilu on myös Aholan Vierastalossa läsnä. Onpa Vierastalossa järjestetty Ecorun-koulutus-/harjoitustapahtumia, jossa autoilun ekologista pihistysajatusta jalostetaan käytäntöön.

 

http://www.kookoo.fi

https://kouvot.fi

http://kouvolanpallonlyojat.fi

http://www.okautoralli.fi

http://www.rsjm.fi

 
Kauppakeskukset

Kouvolassa on kaksi suurta kauppakeskusta: Prisma Kouvola ja Kauppakeskus Veturi. Molemmissa on laaja valikoima liikkeitä.

http://www.kauppakeskusveturi.fi

https://www.prisma.fi