Pihapiiri

Saunamökki

Pihapiirissä on erillinen saunamökki, joka on vierailijoiden käytössä. Se on perinteinen suomalainen puulämmitteinen sauna. Mökissä on myös keittiö, sekä nukkumaparvi.

Huvimaja

Pihapiiristä löytyy myös huvimaja, jossa on mahdollisuus grillailuun. Se on mukava paikka iltaruokailuun ja seurusteluun.

Kärrysauna

Kärrysauna mahdollistaa hieman erilaisen saunakokemuksen vaikka metsän keskellä. Saunaan mahtuu kerralla neljä henkilöä. Puukiuas polttopuineen, veden lämmitys ja tunnelmallinen led-valaistus kuuluvat saunaan. Kysy palveluja erikseen.

Palju

Kun haluat hieman enemmän...paljun lämpöisessä vedessä juhlistat saunailtaasi. 4-6 henkilölle soveltuva paljukärry voidaan siirtää haluamaasi paikkaan. Kysy palveluja erikseen.

Maalämpöä

Aholan Vierastalo on käyttänyt lämmitykseen maalämpöä aina perustamisvuodesta 1987 lähtien. Ja koko Aholan maatila on lämmennyt maalämmön avulla. Tästä huolettomasta ja ekologisesta lämmitystavasta on kertynyt kokemuksia jo viideltä vuosikymmeneltä. Tällä hetkellä on käytössä järjestyksessään toisen sukupolven laitteet. Nykyaikaisen teknologian myötä lämmitystä voidaan ohjata tietokoneella tai mobiililaitteella.

Aurinkoenergiaa

Aholan Vierastalo on siirtynyt kesällä 2020 aurinkoenergian tuottajaksi. 24 aurinkopaneelia tuottavat parhaimmillaan merkittävän osan koko maatilan sähköenergian tarpeesta. Hyvinä aurinkoisina päivinä aurinkopaneelit tuottavat sähköä niin, että ylimenevä osa sähköstä siirretään verkkoon. Aholan Vierastalo haluaa olla mukana kestävän kehityksen tiellä myös energian tuottamisessa.

Moottorikelkkailua

Aholan Vierastalo toimii moottorikelkkailijoiden levähdyspaikkana talvisin. Kelien ja tilanteen niin salliessa, tarjolla on viikonloppuisin lämpimän tuvan lisäksi kahvia ja munkkia. Aholan maiden läpi kulkee Pohjois-Kymenlaakson Moottorikelkkailijoiden ylläpitämä moottorikelkkareitti, jolla pääsee pitkin ja poikin Kymenlaaksoa vaihtelevissa maisemissa. Tietoa reittiluvista kannattaa kysyä seuran aktiivisilta jäseniltä.

Kuvauskoju

Kuvauskoju on pienen kävelymatkan päässä metsämökistä ja kodasta. Se on luonnontarkkailuun ja valokuvaamiseen tehty koju, jossa pääset mahdollisimman lähelle osaksi villiä luontoa. Kojussa on usealle yhtäaikaiselle kuvaajalle kuvausaukot.

Alueella on nähty kettuja, hirviä, peuroja ja karhujakin. Toki näiden näkeminen tarvitsee myös tuuria. Lintuja on runsaasti, etenkin keväisin. Kysy kuvauskojun käytöstä.